Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h
 • španjolska, putovanje, fun factory, ljetovanje
 • fun factory
 • fun factory
 • fun factory
 • fun factory
 • fun factory
 • fun factory
 • fun factory

Program Izleti Aranzman

Iskoristite FIRST MINUTE akciju i najpovoljnije cijene na tržištu!!
Kako bi se prijavili, potrebno je na dnu stranice označiti broj osoba i termin, te odabrati željenu uslugu. Nakon što ispunite prijavnicu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu akontacije, a ostatak iznosa se plaća do najkasnije 3 tjedna prije polaska. Ako imate pitanja, javite nam se slobodno na kontakt@funfactory.hr ili 091 3333 797.

ŠPANJOLSKA

Kraljevina Španjolska smještena je na jugozapadu Europe. Zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Njen južni i istočni dio zapljuskuje Sredozemno more, dok sjeverni i sjeverozapadni dio izlazi na Atlantski ocean. Španjolska je europska država koja je po svom položaju najbliža afričkom kontinentu, tako da su Gibraltarska vrata stoljećima ovdje prenosila utjecaje iz "velike pustinje". Sredozemna obala Španjolske ima najveći broj sunčanih sati u Europi, što je čini jednom od najposjećenijih turističkih destinacija u Europi. Iberijski poluotok bio je sjecište mnogih civilizacija, naroda i kultura što je doprinjelo raznolikom povijesnom i kulturnom bogatstvu.

LLORET DE MAR

Lloret de Mar - "Cvijet na moru" turistički je centar španjolske regije Costa Brava (Divlja obala). Costa Brava je obalna regija koja se prostire sjeveroistočnom Katalonijom, od francuske granice do Barcelone. Sredozemna obala pruža se pravcem sjever – jug u dužini od 200 km. Lokacija Costa Brave idealna je za obilazak Barcelone koja se nalazi u neposrendoj blizini. Danas je Barcelona moderan grad sa širokim bulevarima i prostranim trgovima i monumentalnim spomenicima.. Ovo je grad i jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu, s poznatim stadionom Camp Nou.

Mjesto koje ne treba propustiti je i poznato šetalište Las Ramblas, na kojoj je i tržnica La Boquerija sa začinima i voćem i povrćem iz cijeloga svijeta. Na kraju šetališta nalazi se spomenik Cristoferu Columbu, odakle se pruža prelijep pogled na more. Duge pješčane plaže, prelijepa obala koju zapljuskuje Sredozemno more u kombinaciji sa prirodom, mediteranskom klimom i bogatim kulturnim nasljeđem čine ga jednim od najatraktivnijih ljetovališta u Španjolskoj, ali i Europi. Ljeto je ovdje toplo, ali podnošljivo, plaže su pješčane i čiste i čak pet plaža su nositelji Plave zastave, međunarodnog priznanja za kvalitetu i čistoću, a najveća je gradska plaža, Santa Maria.

Duž plaža je veliki broj barova, restorana i kafića u kojima možete naći zaklon od sunca i napraviti kratak predah. Ovaj vreli i temperamentni mediteranski gradić pružit će vam sve ono što ste od Španjolske očekivali: sunce, sangriju, paellu i dobar provod uz nezaboravni flamenko. Nekoliko je klubova i barova u ljetovalištu s vrhunskom zabavom do jutranjih sati i pravi je raj za ljubitelje dobrog provoda i glazbe.

 

Jeste li znali?

 • Luka u Barceloni najveća je u Europi s oko 3.6 milijuna prolazaka kruzera godišnje
 • U Barceloni se nalazi 9 mjesta pod zaštitom UNESCO-a, od kojih je 7 djelo Antonija Gaudija
 • Najpopularnija ulica u Barceloni zove se La Rambla, dugačka je 1.2 km mjesto okupljanja i turista i građana Barcelone
 • Španjolci piju 11,2 litara čistog alkohola po osobi godišnje što je skoro duplo više od svjetskog prosjeka (6,2 l)
 • National Geographic proglasio je Barcelonu za "najbolji plažni grad"
 • Lloret de Mar je jedno od najpopularnijih ljetovališta Costa Brava regije s plažom kojoj se iznova dodjeljuje međunarodno priznanje za čistoću plaže Blue flag
 • Veliki broj prodavača u prodavaonicama i barovima u Lloret de Maru znaju naš jezik zbog velikog broja turista s naših prostora koji svake godine dolaze u ovo ljetovalište