Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Sicilija (Rim + Venecija) | Ljeto 2019

Opis destinacije i fotografije

 • sicilija, italija, fun factory, ljetovanje
 • sicilija, italija, fun factory, ljetovanje
 • sicilija, italija, fun factory, ljetovanje
 • sicilija, italija, fun factory, ljetovanje
 • sicilija, italija, fun factory, ljetovanje
 • sicilija, italija, fun factory, ljetovanje
 • sicilija, italija, fun factory, ljetovanje

Prijave traju do popunjenja kapaciteta!
Kako bi se prijavili, u tablici ispod odaberite smještaj i termin te kliknite na cijenu. Nakon što ispunite prijavnicu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu akontacije od 250 kn, a ostatak iznosa se plaća najkasnije do 3 tjedna prije polaska.
Ako imate pitanja, javite nam se slobodno na kontakt@funfactory.hr ili 091 3333 797.

SICILIJA

Sicilija je godinama među najpoželjnijim europskim destinacijama, posebno kada je Italija u pitanju. Ukoliko ste gledali filmsko ostvarenje, koje kritičari smatraju jednim od najboljih filmova svih vremena, Sicilija će vas odmah asocirati na filmsku trilogiju Kum (The Godfather). Ovaj megahit, u režiji Francisa Forda Coppole, donio je Siciliji vrtoglavu popularnost, ali je svakako predstavio maleni djelić sicilijanskog života i onoga što otok nudi. Ovaj dragulj južne Italije oduševit će vas i prirodom, dugim obalama i morem, cijelom paletom boja i činjenicom da je ovdje život doslovno na ivici vulkana.

More stanovnicima Sicilije, pokraj obitelji i vjere, znači sve. Ono im donosi buru i lijepo vrijeme, ribu i morske plodove. Primorska mjesta na Siciliji su mala, nižu se jedna pored drugog. Svako mjestašce ima svoje čari. Jedno nudi bisernobijele pješčane plaže, a odmah zatim počinju crne magmatske stijene, pa opet pijesak, malo šljunka i opet lava. Neke od najljepših plaža nalaze se na Liparskim otocima na sjeveru Sicilije. Ovdje možete vidjeti ponoćno crne plaže, nasljeđe bogate vulkanske aktivnosti vulkana Etna i pješčane dine boje hrđe. Na Lipariju, najvećem među otocima koje Sicilija ima, nalaze se srebrno sive kamene plaže. Na kopnu, Sicilija nudi najčistije bijele plaže koje se mogu naći oko Raguse na jugu. Espresso, paste, ljubavne drame i glamurozne proslave su stil života. Na Siciliji se ne prati moda kao u Rimu ili Milanu, ali se zato jede najbolja pasta, prave se najukusniji cannelloni, pije se bademovo vino, uživa u suncu i moru.

SANT' ALESSIO

Sant' Alessio je primamljiva turistička destinacija Sicilije, zahvaljujući pješčanim plažama i turističkom razvoju, kao i objektima koji su podignuti u posljednjih nekoliko godina. Na jugu se smjenjuju litice i jezera, a zaljev Salo idealno je stanište za kvalitetne ribe, naročito školjke. Grad i dalje zadržava elemente posebnog povijesnog i arhitektonskog značaja. Ali Sant' Alessio također ima svoje popularne legende. Najpopularnija je legenda Plutonic koja govori o blagu skrivenom pod zemljom, koje proizlazi iz postojanja špilja. Čak i piratske aktivnosti u to vrijeme, na ovom mjestu doprinijele su formiranju takvih legendi. S čistim i svježim morem, Sant' Alessio utjecati će na kompletan doživljaj ljeta na ovim plažama, gdje sunce peče, ali ne gori, u direktnom kontaktu sa ostacima drevne prošlosti i moderne zemlje koja teži postati respektabilno mjesto među najpoznatijim turističkim destinacijama.

RIM

Rim je glavni grad Italije sa oko 3000000 stanovnika. Inspirirani njegovom bogatom prošlošću, nazivan još i "prijestolnica svijeta" (caput mundi), "vječni grad" (la citta eterna), "grad na sedam brežuljaka" (la citta dei sete colli) ili "apostolski prag" (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrilju čuva i najmanji grad-državu na svijetu, teritorij Svete stolice – Vatikan. "Svi putevi vode u Rim" – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posjetitelj mora znati da će mu se pružiti prilika razgledati i proučavati povijesno i umjetničko blago svjetskih razmjera, budući da je rimska civilizacija, zajedno s grčkom, velika kolijevka zapadne civilizacije.

VENECIJA

Venecija da kojim slučajem ne postoji, trebalo bi je stvoriti. Ovako se vjekovima unazad govorilo za šarmantnu staru gospođu, nevjestu mora i kraljicu Jadrana. Njena lepota odolijeva zubu vremena, pa i činjenici da lagano tone. Venecija je, uprkos neugodnom mirisu kanala, gustoj magli i vlazi, jednostavno jedinstvena, intrigantna, otmjena i neizlječivo zavodljiva. Izgrađena na 188 malih otoka u laguni, koje razdvaja više od 170 kanala i spaja 350 mostova, najromantičniji je grad na svim turističkim mapama. Proglašen spomenikom svjetske baštine UNESCO, ovaj grad na vodi, prvi koji je numerirao kuće u ulicama, smješten je u sjeveroistočnoj Italiji i predstavlja upravno središte pokrajine Venetto i okruga Venecija. Bio je prijestolnica Mletačke republike, u čijoj jezgri danas živi 60000 stanovnika, dok se broj turista koji kroz njega svakodnevno prolaze teško može izračunati.

Jeste li znali?

 • Etna je najviši aktivni vulkan u Europi, čija visina doseže do 3340 m, sa oko 400 ugašenih i nekolicinom aktivnih kratera
 • Film Kum nije sniman u selu Corleone, već najpoznatija filmska obitelj po ovom mjestu samo nosi ime. Čuvene scene zapravo su snimane u Taormini i gradskoj okolini sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka
 • Sicilijanska kuhinja začinjena je citrusnim voćem i ima puno šećera. Nasljeđe drevnih arapskih doseljenika je cassata, kolač punjen ricotta sirom i dekoriran kremom od badema i kandiranog voća
 • Malo tko zna da je baš na Siciliji izmišljena najbolja poslastica na svijetu: sladoled ili "gelato". Naime Sicilijanci tvrde da su oni izmislili sladoled

Program Izleti Aranzman

Smještaj Tip smještaja 08.07. - 21.07. 16.07. - 29.07. 24.07. - 06.08.
Hotel Kennedy
INFO BOX
1/4 s doručkom - mini apartman
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/3 s doručkom
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/3 s doručkom - mini apartman
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/3 s doručkom i pogledom na more
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2 s doručkom
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2 s doručkom i pogledom na more
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
Hotel Scheppers
INFO BOX
1/4 s doručkom
X
X
X
1/3 s doručkom
X
X
X
1/2 s doručkom
X
X
X

PRIJAVA!

Kako bi rezervirali putovanje, kliknite na cijenu aranžmana u tablici. 

Ponuda ističe za
Još 4 osoba gleda ovo putovanje.