Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Sarajevo| Nova godina 2020.

Smještaj Tip smještaja 30.12. - 02.01.
Hotel Holiday 4*
  • sarajevo, bosna i hercegovina, fun factory, hotel
INFO BOX
1/3 s doručkom
RASPRODANO
1/2 s doručkom
RASPRODANO
Ponuda ističe za
Još 9 osoba gleda ovo putovanje.

Prijava za putovanje

  • sarajevo, bosna i hercegovina, fun factory, vodič kroz sarajevo, blog
  • sarajevo, bosna i hercegovina, fun factory, vodič kroz sarajevo, blog
  • sarajevo, bosna i hercegovina, fun factory, vodič kroz sarajevo, blog
  • sarajevo, bosna i hercegovina, fun factory, vodič kroz sarajevo, blog

Program Izleti Aranzman

Kako bi se prijavili, u tablici odaberite smještaj i datum te kliknite na cijenu. Nakon što ispunite prijavnicu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu. Ako imate pitanja, javite nam se slobodno na kontakt@funfactory.hr ili 091 3333 797.

Sarajevo – grad derneka i ćevapa, grad kroz koji prolazi vječno opjevana rijeka Miljacka i u čijoj se neposrednoj blizini nalazi izvorište rijeke Bosne s popularnim izletištem Sarajlija - Vrelom Bosne, sjecište je raznih kultura i vjera te predstavlja jedinstvenu kulturnu mješavinu. Uz bogatu kulturu, Sarajevo odiše opuštajućim i laganim ritmom koji uključuje druženje s prijateljima i sjedenje na kafi ili nekom drugom piću satima u nedogled te takav zarazni ritam brzo prelazi i na ostale posjetitelje Sarajeva. Zato ne morate sve obaviti i obići danas, ostavite nešto i za sutra, a današnji dan provedite zavaljeni u nekom udobnom mjestu u jednom od sarajevskih kafića i uživajte u dokolici.

Sarajevo predstavlja grad idealne veličine da ga obiđete pješice, a upravo tako ćete otkriti i sve čari uskih ulica u starom dijelu grada ali i ljepote sarajevskih fasada ukrašenih fascinantim reljefima. Ukoliko ipak niste ljubitelj hodanja, nemojte brinuti, cijena taxi prijevoza u Sarajevu je među najpovoljnijima u Europi pa osim obilaska grada, ovim prijevoznim sredstvom možete i posjetiti neko od obližnjih izletišta.

Osim jeftinog prijevoza i bogate kulture, Sarajevo je i prijestolnica balkanske kuhinje u kojoj caruju specijaliteti poput ćevapa, sudžukica, raznovrsnih pita, baklava, hurmašica, tufahija i ostalih poslastica koje jednostavno morate probati! U organizaciji Fun Factory agencije upoznati ćete grad uz naše iskusne vodiče koji će vas uputiti na najbolja mjesta u gradu te povesti u razgled grada.

Jeste li znali?

  • Sarajevo je bilo domaćin Zimskih olimpijskih igara 1984. godine
  • 1995. osnovan je Sarajevo Film Festival koji je postao najveći i najpoznatiji filmski festival na Balkanu i jugoistočnoj Europi
  • Tramvaji koji su se prvi put koristili u Europi, bili su oni u Sarajevu, s početkom još 1885. godine. 11 godina kasnije, Sarajevo je bilo prvi grad u Europi koji je imao potpuno električnu tramvajsku liniju.
  • Sarajevo je počelo s prvim organiziranim pružanjem turističkih usluga na području bivše Jugoslavije 1879.godine
  • Riječ Sarajevo potiče od turske kovanice saray ovasi sa značenjem dvor i polje oko dvora

Vesti i galerija