Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Peloponez - Loutraki | Ljeto 2019

Opis destinacije i fotografije

  • loutraki, fun factory, ljetovanje, grčka, peloponez
  • loutraki, fun factory, ljetovanje, grčka, peloponez
  • loutraki, fun factory, ljetovanje, grčka, peloponez

Prijave traju do popunjenja kapaciteta!
Kako bi se prijavili, u tablici ispod odaberite smještaj i termin te kliknite na cijenu. Nakon što ispunite prijavnicu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu akontacije od 250 kn, a ostatak iznosa se plaća do najkasnije 3 tjedna prije polaska.
Ako imate pitanja, javite nam se slobodno na kontakt@funfactory.hr ili 091 3333 797.

GRČKA

Grčka je najstarija država u Europi i kolijevka je europske civilizacije, kulture i umjetnosti. Ovdje su se slijevala znanja i otkrića iz svih sfera života - kulture, umjetnosti, povijesti, geografije, astronomije, matematike i filozofije, a različiti osvajači su dali svoj pečat ovom prostoru. Grčki filozofi i umjetnici ostavili su Europi i svijetu veličanstvena djela arhitekture, skulpture, slikarstva i spisa koji se danas čuvaju u muzejima širom Grčke i Europe. Ratovi i osvajanja različitih naroda, donjeli su ovim prostorima mnoga razaranja i promjene, ali su ti narodi ostavljali za sobom i običaje, znanja, dostignuća, religiju i nasljeđe koja su obogatila ne samo ove prostore već i cijelo čovječanstvo. Sve ovo je utjecalo na to da je Grčka danas u samom vrhu turističkih kretanja i destinacija koju biraju milijuni turista svake godine.

1400 otoka, preko 15000 km obale, prekrasne plaže, prelijepi pejzaži, velika insolacija i mediteranska klima pogodovali su razvoju turizma i kao magnet privlače turiste širom Europe ali i svijeta. Ipak turisti Grčku ne posjećuju samo da bi uživali u suncu, plažama i kupanju već i kako bi posjetili neke od brojnih drevnih gradova i lokaliteta koja su danas čuvari povijesti i pravi muzeji pod otvorenim nebom.

S druge strane, ne očekujte da vaš put u Grčku bude samo trijezno izučavanje drevnih društava. Naklonost prema dobrom provodu ovdje datira još od Dioniza. Grčki otoci su daleko poznati po vrhunskom provodu i zabavi zbog čega su izbor tisuće mladih i ljubitelja dobre zabave svake godine. U svakom manjem ili većem mjestu naići ćete na brojne taverne, barove i restorane s velikim izborom tradicionalnih jela i pića, koja su pravi raj za gurmane i ljubitelje dobre kuhinje. Velika prednost i uvjet razvoja turizma zemlje je svakako i velika gostoljubivost grčkog naroda, otvorenost prema turistima i sklonost hedonizmu i uživanju. Upravo zbog toga Grci danas nose epitet "vrhunski domaćini" i to je razlog zbog kojeg se turisti ovdje iznova vraćaju.

LOUTRAKI

Loutraki je jedan od najljepših primorskih gradova koji se nalazi 4km sjeveroistočno od Korinta, smješten u podnožju planine Gerania. Od davnina je predstavljao važnu točku u kretanju ovim prostorima, povezujući Peloponez i Atenu i prenoseći kulturu, tradiciju, religiju i običaje koji su se formirali oko Korinta. Danas je Loutraki kosmopolitski grad u kojem zahvaljujući izuzetnim klimatskim uvjetima i položaju, turistička sezona traje preko cijele godine, a svoj vrhunac doživljava tijekom ljetnih mjeseci, kada broj posjetitelja dostiže i do 100000.

Savršena kombinacija temperature, mediteranske klime, kristalno čistog plavog mora, prelijepih plaža koje okružuju grad i bujne vegetacije, pruža jedinstveno iskustvo ljetovanja u Loutrakiju. Prirodno bogatstvo Loutrakija upotpunjuju topli mineralni izvori locirani u podnožju planine Gerania i vodopad u neposrednoj blizini obale koji u kombinaciji s klimom i vegetacijom daju Loutrakiju epitet termalnog lječilišta. Lokacija ljetovališta je idealna za obilazak Atene koja je udaljena svega 80 km, kao i brojnih arheoloških nalazišta i važnih kulturno-povijesnih spomenika na Peloponezu. (Akropola, Epidaurus, Mikena, Sounion, Delfi…). Osim nestvarno lijepe prirode, Loutraki obiluje i antropogenim atrakcijama, među kojima treba izdvojiti čuveni casino, jedan od najstarijih i najvećih u Europi koji privlači bogatu klijentelu iz raznih dijelova svijeta.

Tu su i antički hramovi i bizantske crkve nedaleko od grada, zatim svetište Heraion na prelijepom jezeru Vouliagmeni i samostani na Geraniji. Za turiste je dostupan veliki broj kafića, barova i restorana sa širokom ponudom pića i lokalne hrane po izuzetno pristupačnim cijenama. U gradu je i nekoliko banki, malih privatnih prodavaonica, hotela i SPA centara koji upotpunjuju boravak posjetitelja, ali i nekoliko noćnih barova i klubova namjenjenih mlađoj populaciji i onima koji žele osjetiti noćni život Loutrakija.

Polazak je isključivo iz Beograda te je potrebno realizirati prijevoz u vlastitom aranžmanu.
Točno vrijeme polaska iz Beograda i lokaciju kao i broj / ime vodiča te ostale info o planu puta ćete dobiti u završnom pismu par dana prije polaska.

Preporuke za prijevoz do Beograda u vlastitom aranžmanu: OVDJE.

Jeste li znali?

  • Prirodne mineralne vode Loutrakija su jedne od najcjenjenijih flaširanih voda u Grčkoj i u Europi
  • Jedan od najstarijih i najvećih casina u Europi koji privlači bogatu klijentelu iz raznih dijelova svijeta nalazi se u Loutrakiju
  • Korintski kanal je izgrađen 1893. godine, ručno, lopatama. Građen je 11 godina, jer je kompanija koja je započela posao bankrotirala
  • Mikena je poznata kao palača legendarnog kralja Agamemnona koji je poveo Grke u Trojanski rat

Program Izleti Aranzman

Vesti i galerija

Smještaj Tip smještaja 01.07. - 12.07. 10.07. - 21.07. 19.07. - 30.07. 28.07. - 08.08.
Hotel Arion
INFO BOX
1/3
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
Hotel Bretagne
INFO BOX
1/3
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
Hotel Theoxenia
INFO BOX
1/3
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
Hotel Andreou
INFO BOX
1/2
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
Hotel Aegli
INFO BOX
1/3
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO

PRIJAVA!

Kako bi rezervirali putovanje, kliknite na cijenu aranžmana u tablici.

Ponuda ističe za
Još 4 osoba gleda ovo putovanje.