Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h
  • loutraki, fun factory, ljetovanje, grčka, peloponez
  • loutraki, fun factory, ljetovanje, grčka, peloponez
  • loutraki, fun factory, ljetovanje, grčka, peloponez

Program Izleti Aranzman

Iskoristite FIRST MINUTE akciju i najpovoljnije cijene na tržištu!!
Kako bi se prijavili, potrebno je na dnu stranice označiti broj osoba i termin, te odabrati željenu uslugu. Nakon što ispunite prijavnicu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu akontacije, a ostatak iznosa se plaća do najkasnije 3 tjedna prije polaska. Ako imate pitanja, javite nam se slobodno na kontakt@funfactory.hr ili 091 3333 797.

LOUTRAKI

Loutraki je jedan od najljepših primorskih gradova koji se nalazi 4km sjeveroistočno od Korinta, smješten u podnožju planine Gerania. Od davnina je predstavljao važnu točku u kretanju ovim prostorima, povezujući Peloponez i Atenu i prenoseći kulturu, tradiciju, religiju i običaje koji su se formirali oko Korinta. Danas je Loutraki kosmopolitski grad u kojem zahvaljujući izuzetnim klimatskim uvjetima i položaju, turistička sezona traje preko cijele godine, a svoj vrhunac doživljava tijekom ljetnih mjeseci, kada broj posjetitelja dostiže i do 100000.

Savršena kombinacija temperature, mediteranske klime, kristalno čistog plavog mora, prelijepih plaža koje okružuju grad i bujne vegetacije, pruža jedinstveno iskustvo ljetovanja u Loutrakiju. Prirodno bogatstvo Loutrakija upotpunjuju topli mineralni izvori locirani u podnožju planine Gerania i vodopad u neposrednoj blizini obale koji u kombinaciji s klimom i vegetacijom daju Loutrakiju epitet termalnog lječilišta. Lokacija ljetovališta je idealna za obilazak Atene koja je udaljena svega 80 km, kao i brojnih arheoloških nalazišta i važnih kulturno-povijesnih spomenika na Peloponezu. (Akropola, Epidaurus, Mikena, Sounion, Delfi…). Osim nestvarno lijepe prirode, Loutraki obiluje i antropogenim atrakcijama, među kojima treba izdvojiti čuveni casino, jedan od najstarijih i najvećih u Europi koji privlači bogatu klijentelu iz raznih dijelova svijeta.

Tu su i antički hramovi i bizantske crkve nedaleko od grada, zatim svetište Heraion na prelijepom jezeru Vouliagmeni i samostani na Geraniji. Za turiste je dostupan veliki broj kafića, barova i restorana sa širokom ponudom pića i lokalne hrane po izuzetno pristupačnim cijenama. U gradu je i nekoliko banki, malih privatnih prodavaonica, hotela i SPA centara koji upotpunjuju boravak posjetitelja, ali i nekoliko noćnih barova i klubova namjenjenih mlađoj populaciji i onima koji žele osjetiti noćni život Loutrakija.

Polazak je isključivo iz Beograda te je potrebno realizirati prijevoz u vlastitom aranžmanu.
Točno vrijeme polaska iz Beograda i lokaciju kao i broj / ime vodiča te ostale info o planu puta ćete dobiti u završnom pismu par dana prije polaska.

Preporuke za prijevoz do Beograda u vlastitom aranžmanu: OVDJE.

Jeste li znali?

  • Prirodne mineralne vode Loutrakija su jedne od najcjenjenijih flaširanih voda u Grčkoj i u Europi
  • Jedan od najstarijih i najvećih casina u Europi koji privlači bogatu klijentelu iz raznih dijelova svijeta nalazi se u Loutrakiju
  • Korintski kanal je izgrađen 1893. godine, ručno, lopatama. Građen je 11 godina, jer je kompanija koja je započela posao bankrotirala
  • Mikena je poznata kao palača legendarnog kralja Agamemnona koji je poveo Grke u Trojanski rat