Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h
  • lefkada, ljetovanje, fun factory, grčka, perigiali, nikiana
  • lefkada, ljetovanje, fun factory, grčka, perigiali, nikiana
  • lefkada, ljetovanje, fun factory, grčka, perigiali, nikiana
  • lefkada, ljetovanje, fun factory, grčka, perigiali, nikiana
  • lefkada, ljetovanje, fun factory, grčka, perigiali, nikiana

Program Izleti Aranzman

Iskoristite FIRST MINUTE akciju i najpovoljnije cijene na tržištu!!
Kako bi se prijavili, potrebno je na dnu stranice označiti broj osoba i termin, te odabrati željenu uslugu. Nakon što ispunite prijavnicu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu akontacije, a ostatak iznosa se plaća do najkasnije 3 tjedna prije polaska. Ako imate pitanja, javite nam se slobodno na kontakt@funfactory.hr ili 091 3333 797.

LEFKADA

Lefkada se nalazi na zapadu Grčke, sjeverno od Kefalonije i Itake. Od kopna je odvaja uski kanal. Jedan od najljepših grčkih otoka u Jonskom moru.Otok fantastičnih pejzaža dugih pješčanih i šljunkovitih plaža koje okružuju impresivne, bijele litice i predivne mliječno plave boje mora. Lefkada je turistički relativno nerazvijena, neurbanizirana s divljim plažama među kojima ćete sigurno naći neku po svom ukusu. Okružen je s deset manjih otoka od kojih je najpoznatiji Skorpios. Pored veličanstvenih i nesvakidašnjih prirodnih ljepota, otok obiluje kulturnim i zabavnim sadržajima. Tradicionalna grčka sela, bizantske crkve i arheološka nalazišta samo upotpunjuju savršen odmor na Lefkadi. Nijanse plave boje mora mogu se usporediti samo s morima dalekih, egzotičnih destinacija.

PERIGIALI

Perigiali je pravo malo turističko mjesto na istočnoj obali Lefkade, izgrađeno na padinama i predstavlja savršeno mjesto za odmor s prelijepim pogledom na Jonsko more. Nalazi se na obali i naslanja se na Nidri, najpoznatije ljetovalište na otoku među našim turistima. U neposrednoj blizini nalazi se plaža Pasa, uz magistralni put prije ulaza u mjesto Keramidaki, nakon napuštanja naselja Perigiali. Nidri, smješten na istočnoj obali 17 kilometara južno od glavnog grada Lefkade. Nasuprot Nidrija nalaze se otoci Skorpios, Skorpidi, Maduri, Sparti i nešto dalje Meganisi. Brodićem možete stići iz Nidrija do spomenutih otoka. U neposrednoj blizini postoji veliki broj plaža tako da su pješčane plaže i kristalno čiste vode Jonskog mora na dohvat ruke. Vodopadi Dimosari u blizini Nidrija su još jedno prirodno bogatstvo ovog čarobnog otoka.

NIKIANA

Nikiana je malo ribarsko mjesto, koje se nalazi na istočnoj obali otoka, u podnožju planine Skaros. Udaljeno je samo 9 km od mondenskog Lefkasa. Mjesto ima savršenu lokaciju za obilazak otoka. Iako je mjesto mirno ovdje ćete uživati u lokalnim koktel barovima i tavernama. Obale Nikiane zapljuskuje kristalno čisto more i krasi je pješčana plaža na kojoj se nalaze atraktivni barovi. Navečer se možete opustiti i uživati u romantičnoj večeri u nekom od ribljih restorana ili uživati u provodu do ranih jutarnjih sati u lokalnom klubu na plaži.

Polazak je isključivo iz Beograda te je potrebno realizirati prijevoz u vlastitom aranžmanu.
Točno vrijeme polaska iz Beograda i lokaciju kao i broj / ime vodiča te ostale info o planu puta ćete dobiti u završnom pismu par dana prije polaska.

Preporuke za prijevoz do Beograda u vlastitom aranžmanu: OVDJE.

Jeste li znali?

  • Otok je dobio ime po bijeloj boji stijena, šljunka i pijeska, "lefko" na grčkom znači bijelo
  • Lefkada je jedini grčki otok do kojeg se može doći kopnenim putem, bez korištenja trajekta. Plutajući most dužine 50 metara povezuju otok s kopnom. Most je pokretan i omogućava prolaz brodovima