Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Istanbul avio ili autobus | Nova godina 2020.

Smještaj Tip smještaja 29.12. - 02.01. 29.12. - 03.01.
Hotel Sim 3* - AVIO prijevoz
INFO BOX
1/2 s doručkom
RASPRODANO
RASPRODANO
Hotel Kecik 3* - prijevoz autobusom
INFO BOX
1/3 s doručkom
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2 s doručkom
RASPRODANO
RASPRODANO
Hotel Q Laleli 3* - prijevoz autobusom
INFO BOX
1/3 s doručkom
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2 s doručkom
RASPRODANO
RASPRODANO
Ponuda ističe za
Još 6 osoba gleda ovo putovanje.

Prijava za putovanje

  • istanbul, turska, fun factory, nova godina, putovanje, doček
  • istanbul, turska, fun factory, nova godina, putovanje, doček

Program Izleti Aranzman

Istanbul Nova godina 2020 - Najbolji način da ispratite staru i dočekate novu godinu je novogodišnja noć u Istanbulu. Uz neke od najpoznatijih svjetskih znamenitosti, turske specijalitete, vatromet iznad Bospora, doček Nove godine u Istanbulu ćete sigurno pamtiti, i prepričavati!

ISTANBUL - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Europe i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom baštinom, nikad ne prestaje oduševljavati. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, bizantska i osmanlijska. Kroz povijest je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopol, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, s preko 13 milijuna stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Beyoglu i Osmanbey, će učiniti da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbježno vratiti par stotina ili čak tisuća godina unazad. Novo i staro, Orijent i Europa, islam i kršćanstvo - nigdje ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Jeste li znali?

  • Istanbul je jedini grad na dva kontinenta. Osnovan oko 1000. godine prije Krista, iz Bizantskog carstva niknuo je veličanstven grad Konstantinopol, a poslije otomanskog osvajanja grada, zadržao je svoje važno mjesto u srcu imperija. Bio je glavni grad Turske sve do 1923. godine, kada je osnovana Republika Turska i kada je centar političke moći postala Ankara. Sedam godina kasnije preimenovan je u Istanbul.
  • Izabran je za Europski glavni grad kulture za 2010. godinu, zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj.