Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Istanbul avionom - individualni aranžmani

UPIT za individualne aranžmane

Informacije o ponudi

“Ako bi cijeli planet bio jedna država – Istanbul bi bio njegov glavni grad” – Napoleon Bonaparte

Krenite sa nama u jedinstveni grad, na raskršću kultura Europe i Azije, kršćanstva i islama…

Putovanje u Istanbul nikada nije bilo lakše i povoljnije uz individualne aranžmane u našoj ponudi. Polasci su svakog dana uz direktan let iz Beograda. Nakon što sletite u Istanbul osiguran je transfer od aerodroma do hotela u tijeku kojeg se možete prijaviti i za obilaske grada sa lokalnim vodičem. Izaberite neki od provjerenih hotela kategorije 3*, 4* i 5* koje imamo u ponudi. Svi hoteli nalaze se u povijesnoj jezgri (Laleli, Aksaray) i europskom centru grada (Taksim), odakle uz samo par koraka možete obići sve najpoznatije znamenitosti ovog grada. Izaberite program sa 2, 3 ili 4 noćenja sa doručkom i budite krojači svog odmora. Posljednjeg dana aranžmana organiziran je transfer od hotela do aerodroma. U sklopu aranžmana uračunate su i aerodromske takse, kao i čekirana prtljaga do 20kg – ne postoje skriveni troškovi. Pošaljite nam upit za paket koji Vam odgovara i odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.

Primjer smještaja

Hotel Oran 4* -  http://www.oranhotel.com/

Hotel Oran smješten je na centralnoj lokaciji. Hotel nudi udobne sobe sa besplatnim bežičnim internetom i doručkom na bazi švedskog stola. Stanicu metroa i autobusnu stanicu pronaći ćete na samo 100 metara od smještajnog objekta. Hotel Oran se nalazi u četvrti Laleli, u blizini brojnih tradicionalnih restorana i trgovina. Sve sobe su potpuno klimatizirane i imaju udoban prostor za sjedenje. U hotelu Oran možete koristiti tradicionalnu tursku kupaonicu, saunu i hamam. Na raspolaganju vam je i dobro opremljen fitness centar.

Hotel Bulvar Palas 4* -  https://www.hotelbulvarpalas.com/

Smješten na centralnoj lokaciji, na samo 3 minuta hoda od tramvajske stanice Aksaray i 3 tramvajske stanice od Kapali čaršije, hotel Bulvar Palas nudi veliki broj sadržaja, uključujući fitness centar i spa sadržaje. Hotel posjeduje prostrane, klasično namještene i uređene sobe. Sve sobe su opremljene LCD TV-om sa satelitskim kanalima, priborom za pripremu čaja i kave, mini-barom i pojedinačno podesivim klima-uređajem. Svako jutro se služi doručak na bazi švedskog stola koji obuhvaća 85 toplih i hladnih namirnica. Restoran je otvoren u vrijeme ručka i večere i u ponudi ima turske specijalitete. Nakon dana provedenog u istraživanju grada, gosti se mogu opustiti u hotelskom spa i wellness centru, koji sadrži saunu, hamam, hidromasažnu kadu i sadržaje za masažu.

Hotel Hamitbey Prestige 3* -  http://hamitbeyhotel.com/

Hamitbey Prestige hotel, renoviran prethodne godine, sa preko 40 soba u ponudi apsolutno zaslužuje sjajnu ocjenu kao jedan je od najboljih smještaja u regiji Aksaray. Jenikapi metro stanica je na samo 200m od hotela. Sve sobe posjeduju kupaonicu, satelitski TV, frižider, telefon i sef. Doručak je na bazi švedskog stola. Recepcija hotela radi 24 sata dnevno.

Hotel Grand Ant 3* -  http://www.anthotel.com/

Ovaj hotel nudi uslugu room service i 24h bar, klimatizirane sobe i prostrani restoran u kome se služi doručak. Hotel se nalazi 10 minuta hoda od stanice metroa Aksaray. Sobe u hotelu Grand Ant imaju besplatan WiFi i podove od svjetlog drveta. Opremljene su kablovskom televizijom, sefom i vlastitom kupaonicom sa fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju doručak u restoranu, a piće mogu popiti u modernom baru.

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan / BEOGRAD – ISTANBUL

Polijetanje sa aerodroma "Nikola Tesla" iz Beograda kompanijom Pegasus Airlines ili Atlas Global. Slijetanje na aerodrom u Istanbulu. Transfer do hotela. Noćenje.

2 / 3 / 4. dan / ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Istanbul je jedini grad na svijetu koji se nalazi na dva kontinenta. Najnaseljeniji je grad u Turskoj, a spada i među top 10 gradova svijeta sa najviše stanovnika. U njemu se istok i zapad idealno dopunjuju, a ispreplitanje europske i azijske kulture možete primjetiti na svakom koraku. Istanbul je danas metropola, koju posjeti zavidan broj turista na godišnjem nivou. Znamenitosti Istanbula oduševljavaju turiste svakoga dana, a najpoznatije su Aya Sofiya i Dolmabahce palača, dok krstarenje Bosporom predstavlja savršenu priliku da znamenitosti vidite iz drugačije perspektive. Noćenje.

3 / 4 / 5. dan / ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma. Let za Beograd kompanijom Pegasus Airlines ili Atlas Global.
KRAJ PROGRAMA.

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Direktan let na relaciji Beograd - Istanbul - Beograd sa uključenim ručnim prtljagom od 7kg i čekiranim prtljagom od 20kg
 • Aerodromske takse
 • Povratni aerodromski transfer do hotela/aerodroma u minibusu ili kombi vozilu
 • 2/3/4 noćenja u izabranom hotelu u Istanbulu na bazi odabrane usluge

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Individualne troškove putnika
 • Zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode
 • Vizu za ulazak u Tursku

NAPOMENE

 •  POLAZAK je isključivo iz Beograda.

 •  Molimo Vas da se prije završetka ugovora o putovanju upoznate s programom putovanja, Općim uvjetima putovanja  agencije Fun Factory, kao i s općim uvjetima međunarodnog putnog osiguranja – Euroherc osiguranja.

 • Vizu za ulazak u Tursku možete ishoditi na internetskoj stranici http://vize.hr/izrada-viza/turska ( 330 kn)

 • Maloljetne osobe bez pratnje roditelja trebaju ovjerenu suglasnost roditelja kod javnog bilježnika i punoljetne osobe s kojom putuju

NAČIN PLAĆANJA

 • Uplata  cjelokupnog iznosa na žiro račun agencije. 

 • Osiguranje se plaća sa cjelokupnim iznosom

 • Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte na 091 3333 797 ili kontakt@funfactory.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

 • Za državljane RH je za putovanje potrebna je valjana putovnica (min. 6 mjeseci) i viza za ulazak u Tursku

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Odgovorni organizator: FG Travel Group, PIB: 106900792, Licenca organizator turističkog putovanja OTP br. 6/2011 od 19.01.2011. godine, Balkanska 27, Beograd, Srbija

O Istanbulu

Zašto izabrati putovanje u Istanbul avionom?

Kada su u pitanju individualna putovanja Istanbul avionom je jedna od omilijenih opcija! Kako je najpoznatiji grad Turske od Beograda udaljen 952 kilometara, Balkan Fun aranžmani za Istanbul avionom omogućuju vam da u prijestolnicu kulture i povijesti stignete za manje od dva sata! Uz kraće putovanje i komfor koji nudi avion Istanbul će vas dočekati svježe i nasmijane, spremne za istraživanje svih njegovih ljepota.

Ukoliko odlučite putovati avionom u Istanbul, put će trajati taman toliko da stignete popiti piće, pribilježiti glavne stanice vašeg obilaska, i spremiti se za novu avanturu! Mi ćemo se pobrinuti za to da organizacija puta bude besprijekorna.

Glavna prednost koju vam omogućava putovanje u Istanbul avionom koje mi nudimo je svakako činjenica da brže stižete do odredišta, ali i to što imate svu slobodu tijekom obilazaka jer ne ovisite o grupi. Istražite brojne znamenitosti ovog grada, čudesne sajmove i svaki skriveni kutak Istanbula.

Grad na dva kontinenta

Veličanstveni Istanbul nekada je bio prijestolnica Rimskog, Bizantskog i Otmanskog carstva, a danas je poznat kao jedini grad na svijetu koji leži na dva kontinenta. Smješten je na Bosporskom tjesnacu, koji razdvaja europski i azijski dio Turske, a smatra se i mostom između Istoka i Zapada, kao i mjestom sudara kršćanstva i islama.

Prije nego što mu je dodijeljeno ime koje danas nosi, Istanbul je bio poznat i kao Vizantion i Kontantinopolis. Reč je o gradu od izuzetnog povijesnog značaja, o čemu dovoljno govori činjenica da je Istanbul bio prijestolnica za skoro 16 država. Također, ovaj grad je bio polazna točka širenja kršćanstva tijekom Rimskog i Bizantskog carstva.

Iako nije glavni grad Turske, Istanbul je simbol ove države i veoma primamljiva destinacija za turiste širom svijeta. Riječ je o najvećem gradu u Europi, a ujedno i jednom od najnaseljenijih gradova na svijetu.

Svjetska čuda, legende i znamenitosti

Putovanje u Istanbul san je mnogih svjetskih putnika, a razlog tome je činjenica da se ovaj grad smatra pravim povijesnim i kulturnim draguljem. Uvjerljivo najznačajnija atrakcija je čuvena Aya Sofiya - osmo svjetsko čudo i zaštitni znak Istanbula. Građevina koja je prvo bila crkva, a potom džamija, danas je jedan od najposjećenijih muzeja u kome se mogu videti kršćanske freske, ali i islamska kaligrafija.

Podjednaku pažnju privlači i Sultan Ahmedova džamija, poznatija kao - Plava džamija. Čak 20 000 plavih pločica koje prekrivaju unutrašnjost njene kupole pridonijele su ovom nazivu, i jedan su od razloga zbog kojih se ona smatra pravim umjetničkim djelom. Zanimljiva je činjenica da sultan Ahmed I, koji je zaslužan za njenu izgradnju, nije doživio da je vidi završenu.

Turisti koji se prije odlučuju za autobusni prijevoz nego za putovanje u Istanbul avionom, obično kao razlog navode veliku količinu robe koju nabavljaju u ovom gradu. Grand Bazaar ili Kapali čaršija na godišnjem nivou privuče preko 90 milijuna posjetitelja, a izbor koji nudi će vas sigurno ostaviti bez daha. U više od 4000 trgovina ćete sigurno naći sve što vam je potrebno. Ukoliko ne preprodajete robu, već planirate samo shopping za osobne potrebe, ne brinite, možete komotno putovati avionom u Istanbul.

Aranžmani za Istanbul turistima nude pregršt stvari za obilazak, a možete se odlučiti i za zanimljive izlete. Uz fast ferry (sea bus) možete obići i arhipelag od 9 manjih otoka, koji je smješten na svega 30 kilometara od centra Istanbula. Arhipelag je poznat pod nazivom - Prinčevi otoci, koji se veže za zanimljivu priču. Naime, sukobi oko prijestola tijekom povijesti dovodili su do toga da se prinčevi šalju na ove otoke, kako bi se u potpunosti isključili iz javnog života.

Ukoliko se odlučite za putovanje u Istanbul avionom koje mi nudimo, za vrlo kratko vrijeme ćete stići do ove svjetske metropole i započeti istraživanje svih njenih ljepota. Pogledajte detalje putovanja i rezervirajte željeni aranžman!