Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Tura krstarenja Jadranom 2023.

Uživajte u najljepšem dijelu Jadrana gdje ćemo posjetiti i 4 predivna otoka - Korčulu, Vis, Hvar i Brač. Iskoristite našu HIT ponudu i zaplovite ovo ljeto po nikad pristupačnijoj cijeni!

1. dan: Split - MAKARSKA (Subota/Nedjelja)
Trajanje plovidbe: cca 4h

Prijava na brodu je od 10.30h do 12.00h. Računajte na to da vaša kabina možda neće biti spremna do 12:30h.
Polazak broda je otprilike oko 13:00h iz Splita. 

Spremni? Prva postaja je kupanje! :) 
Kupati ćemo se na sidru na plaži ispred Makarske te oko 18h dolazimo u Makarsku.

Brod će preko noći biti usidren u luci Makarska, jednoj od najljepših destinacija na hrvatskoj obali. Makarska je smještena pod planinom Biokovo, uz vrh Sv.Jure koji je najviši primorski vrh na Mediteranu. Šetajući se ulicama Makarske, naići ćete na brojne crkve i druge arhitektonske znamenitosti. Noći u Makarskoj su rezervirane za mornare i pirate, pripremite se za piće na brodu sa svojim prijateljima prije izlaska. ;) Za one koje zanima noćni život bit će organiziran party u klubu "Makarana" (ovisno o epidemiološkoj situaciji i radu ugostiteljskih objekata). Za one koje zanima noćni život dostupan je i koktel bar Marineta, a pored mora se nalazi i "Club Deep" koji je smješten u špilji.

2. dan: Makarska - KORČULA (Nedjelja / Ponedjeljak)
Trajanje plovidbe: cca 4,5h

Polazak prema Korčuli, rodnom mjestu Marca Pola. Doručak.
Ručak će biti poslužen na brodu u blizini uvale Kneža, gdje će biti "swim stop", na istočnoj strani otoka Korčule. Prenoćit ćemo u luci Korčula. Istražite ovaj utvrđeni grad, koji je bogat uskim uličicama i vidikovcima i provedite svoje popodne slušajući mnoštvo otočkih legendi, mitova i priča. Gradski kameni zidovi izgrađeni su prije više od dva stoljeća, a Stari grad je izgrađen u strukturi riblje kosti, morate ga vidjeti kako bi se uvjerili u to. Korčula je i prva točka našeg obilaska koji je uključen u cijenu krstarenja. Obići ćemo kulu Zakerjan i gradske zidine koje su stolječima čuvale Korčulu i dale joj njen specifični izgled. Posjetiti ćemo i katedralu sv. Marka koja je jedna od najljepših i najvažnijih simbola Korčule. Sa zvonika ove kamene dame uživati ćemo u ljepotama starog grada i pogleda na korčulanski arhipelag. U zidnim vitrinama ove katedrale nalaze se brojne isprave i knjige koje nam govore o dalekoj prošlosti Korčule i Hrvatske a među njima se ističe "Korčulanski kodeks" iz 1214. godine. Ne možemo doći na korčulu a ne posjetiti kuću njenog najpoznatijeg stanovnika a to je, već predpostavljate, Marko Polo! Obiteljska kuća Polovih u Mlecima je nestala i ustupila mjesto kazalištu, a na Korčuli se sačuvala rodna kuća kao uspomena na velikog Marka. Uz natpise i izloške koji podsjećaju na istraživača, očaravajuć jei pogled s obiteljske kule - promatračnice.

3. dan: Korčula - VIS
Rano ujutro, u skladu s vremenskim uvjetima (koji su obično odlični), krenuti ćemo do otoka Visa, jednog od najudaljenijih otoka na dalmatinskoj obali. Vis se stoljećima koristio kao strateška vojna luka i baza savezničke vojske tijekom Drugog svjetskog rata u borbi protiv Italije i Njemačke. Otok se tek nedavno otvorio za komercijalni turizam i još uvijek zadržava puno šarma. BUSINESS INSIDER je ove godine uvrstio otok Vis među top 100 otočnih destinacija na svijetu. U našem obilasku obići ćemo tvrđavu Batarija bogate povijesti koju su sagradili Francuzi za vrijeme Napoleonovih ratova. Izgrađena je za vrijeme austrijske uprave 1841. godine u dnu viškog zaljeva. Kada su Talijani zaposjeli otok preimenovana je u Batteria della Madona od kuda dolazi današnji naziv Gospina batarija. U dvokatnog zgradi tvrđave nalazi se Arheološki muzej koji ćemo također posjetiti. Ulaznica za arheološki muzej nije u cijeni te se naplaćuje na licu mjesta 20 kn po osobi. Arheološki muzej na Visu uistinu skriva tajne daleke prošlosti, sastoji se od tri različite zbirke. Izložba počinje grčkim posuđem koje datira iz 3.-1. st.pr.Kr. i koje su isejski Grci koristili u svakodnevnom životu, također možemo vidjeti kameni reljef rimskog boga Marsa izrađen u I.-II. st. kao i tri kamene glave.

Napomena: u slučaju da vrijeme i vjetar nisu prikladni za posjet Visu, alternativna lokacija za zaustavljanje odredit će se na putu. Kapetan zadržava pravo izmjene plana vožnje, jer mu je prije svega prioritet broj jedan sigurnost putnika.

4. dan: Vis - HVAR (Utorak / Srijeda)
Trajanje plovidbe: cca 2h

Iduće jutro krećemo prema Paklenim otocima gdje imamo ručak na brodu i zaustavljamo se kako bi se okupali u kristalno čistoj vodi - "swim stop". Hvar je najduži otok na Jadranu i poznat je po super jahtama i slavnim gostima. Popnite se na brdo i posjetite ruševine tvrđave iz 7. stoljeća s pogledom na luku, istražite renesansnu katedralu s originalnim tornjem ili otkrijte najstarije kazalište u Europi! Grad Hvar nudi obilje restorana, barova i kafića koji su otvoreni dugo u noć od kojih je najpoznatiji Carpe Diem koji ćemo također posjetiti. U našem obilasku posjetiti ćemo Katedralu Sv. Stjepana koja se nalazi na središnjem trgu Hvara a katedralom je postala u 13.st. i nezaobilazna je stanica svakog posjetitelja Hvara. Kada smo obišli katedralu krećemo na Ložu! Loža je građena u 15. i dovršena u 16. st. te je nastradala u Turskoj provali 1571 godine. Kasnije je popravljena i restaurirana te je za vrijeme mletačke vlasti služila kao javna sudnica. Uz nju se nalazila Kneževa palača, srušena početkom 20. st. zbog izgradnje hotela carice Elizabete. U loži se tada nalazio „Kursalon“ - hotelska kavana, čitaonica, plesna dvorana i okupljalište hvarske društvene elite. Obilazak Hvara završavamo na poznatoj tvrđavi Fortica ili kako je Hvarani zovu, Španjola.  U tvrđavi se danas nalazi zbirka amfora i ostalih eksponata iz antike i srednjeg vijeka. Osim što će vas oduševiti svojom arhitekturom, doživjet ćete nezaboravan panoramski pogled na grad Hvar, njegovu okolicu i Paklene otoke.

Napomena: vrijeme pristajanja na Hvaru može biti predvečer u špici sezone zbog ograničenja lučke kapetanije. Ako želite doći ranije, može se organizirati prijevoz vodenim taksijem i bit će uključen za sve goste.

5. dan: Hvar - STARI GRAD (Srijeda / Četvrtak)
Trajanje plovidbe: cca 2h

Polazak prema jednoj od uvala. Doručak.
"Swim stop" i vrijeme za opuštanje. Ručak.
Drugu noć na otoku Hvaru, pristat ćemo u lučki grad Stari Grad. Smješten na sjevernoj strani otoka, Stari Grad je najstariji grad u Hrvatskoj. Može se pohvaliti atraktivnom mrežom starih uskih ulica i malih trgova oko luke. Vinogradi i maslinici okružuju grad, a Starogradsko polje zaštićena je UNESCO-va svjetska baština. Jelsa datira iz 1300-ih i bila je značajna trgovačka luka za otočko vino i maslinovo ulje. Smještena je u podnožju gustih šumovitih obronaka. Obje luke imaju obilje restorana i barova za istraživanje. Obilaskom starog grada posjetiti ćemo bajkoviti Tvrdalj Petra Hektorovića ujedno i najpoznatiju građevinu Staroga Grada. Ovaj renesansni pjesnik gradio ga je cijelog svog dugog života i bio mu je jednako značajan kao i književno djelo. U njemu je ostvario ideju mikrokozmosa – malog, zatvorenog svijeta u kojem prostor za život imaju sva božja bića – ribe, ptice, biljke i ljudi. Tvrdalj je i kamena knjiga – Hektorović je uklesao više od dvadeset kamenih natpisa na latinskom jeziku. Posjetiti ćemo i crkve Sv. Roka te crkvu Sv. Stjepana. Crkva Sv. Roka smještena je uz istočnu  stranu Tvrdalja Petra Hektorovića, a izvan  njegovih zidina kako ne bi bila samo za privatnu uporabu.  Podignuta je 1569. kao Petrova zadužbina te je građena uz njegovu financijsku potporu. Iznad portala je luneta s natpisom koji je vjerojatno zadnji epistopalni uradak pjesnika. Crkva Sv. Stjepana građena je u 17. st., ali je na njenom mjestu stajala stara crkva iz 9/10. stoljeća. Pretpostavlja se da je služila kao prva hvarska katedrala do 1247. ili 1278. kada se, po istoj pretpostavci, biskupija seli u Hvar. Ta je crkva jako oštećena u napadu Turaka 1571., pa je srušena da bi 1605. započela gradnja nove crkve koja je trajala gotovo čitavo stoljeće. Crkva je djelo domaćih majstora i građena je u stilu dalmatinskog provincijskog baroka. 

6. dan: Stari Grad - BOL (Četvrtak / Petak)
Trajanje plovidbe: cca 2,5h

Ujutro nastavljamo krstarenje Jadranom i krećemo prema otoku Braču, gdje ćemo nakon ručka i "swim stopa" stići u grad Bol, jedan od najpoznatijih hrvatskih turističkih destinacija. Dom plaže Zlatni Rat, ova je plaža poznata po neprestanom mijenjanju oblika zbog plime. Naš taxi boat može vas prevesti s broda na plažu. Možete se uputiti prema prekrasnoj Vidovoj Gori, gdje možete izaći na najviši vrh arhipelaga na 780 metara nadmorske visine. Panoramski pogled na susjedni otok Hvar pri spuštanju do plaže na Bolu vrijedan je uspona!

7. dan: Bol - SPLIT (Petak / Subota)
Trajanje plovidbe: cca 3,5h

Uživajte u zadnjem danu krstarenja dalmatinskom obalom prema Splitu. Uživajte u kupanju u prekrasnoj uvali Milna, a zatim se upustite u istraživanje grada kada uplovimo u splitsku luku. Ovaj UNESCO-ov grad temelji se na središtu grada unutar i oko zapanjujuće Dioklecijanove palače, rimskog cara Dioklecijana. Prošećite se podrumom palače ispunjenim tržnicama i na otvorenom doživite povijesnu arhitekturu ove prekrasne palače koja se u svojim granicama sastoji od 220 zgrada i u njoj živi 3.000 ljudi. Split je trenutno drugi najveći grad u Hrvatskoj i nastavlja rasti svake godine uz brojnim kafiće, barove i tradicionalne dalmatinske restorane. Naši putnici imaju mogućnost nadoplate od 100 kn za Walking Tour Split, priče i zagonetke drugog najvećeg grada Lijepe naše otkrijte u pješačkom razgledu s lokalnim licenciranim vodičem koji će vam otkriti sve tajne dobre hrane, zabave, noćnog života, splitskog stanja uma.

Noćenje u Splitu.

8. dan: SPLIT (Subota)
Doručak i check out do 10:00h.
Kraj programa. 

Krstarenje Jadranom

Zaplovite sa nama na ovu prekrasnu turu trajanja tjedan dana gdje ćemo posjetiti 4 otoka i 7 destinacija. Polasci subotom iz Splita.

  • Krstarenje najljepšim dijelom Jadrana - upoznajte turu na LINKU

  • Jedrenjak za 30 putnika (dvokrevetne sobe na gornjoj i donjoj palubi) i 5 članova stručne posade - upoznajte brod na LINKU

  • Vrhunska hrana - doručak i ručak u 3 slijeda - LINK

  • Svakodnevni "swim stop" - kupanje u predivnim uvalama, sunčanje na palubi broda, druženje

  • Fun Factory pratitelj tijekom cijele ture

Prijavi se ODMAH i rezerviraj najbolja mjesta: www.funfactory.hr/krstarenje