Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Razgled Beograda s lokalnim vodičima

 

Beograd, glavni grad Republike Srbije, mjesto u kojm se spajaju moderno i tradicionalno. Njegova atmosfera, opuštenost, fantastična hrana i noćni život, parkovi, muzeji, povijesne građevine, a uz sve to laka dostupnost i povoljne cijene učinili su ga nezaobilaznim gradom za posjet i uživanje. Beograd je ipak puno više od ludog noćnog života na splavovima i ogromnih porcija mesa u restoranima. Srpska prijestolnica dom je impozantnih građevina, zelenih parkova, šarmantnih ulica, povijesnih lokaliteta i uvijek nasmijanog i srdačnog lokalnog stanovništva. 

Na tradicionalnim Vikend putovanjima u Beograd kao i na novogodišnjem putovanju u Beograd 2023 možete krenuti s nama na organiziranu pješačku turu koju vode lokalni vodiči, i zaista ćete šetajući njegovim ulicama osjetiti energiju vibrantnog europskog velegrada. Tura traje 3h, obuhvaća razgled centra grada gdje se nalazi većina najpoznatijih znamenitosti. U nastavku donosimo što ćete obići i doživjeti ako se nam se pridružite na najveselijem putovanju godine - Beograd Nova Godina 2023!

Foto: Fun Factory - Grupna fotografija

Foto: Fun Factory - Razgled grada s lokalnim vodičem

Trg Slavija je jedno od glavnih obilježja Beograda i gradskih orjentira, važna prometna cjelina i također jedan od najzahtevnijih kružnih tokova. Ono što će vam posebno privući pažnju definitivno je Muzička fontana na Slaviji, ukrasni građevinski objekat, svečano pušten u rad 2017. godine.  

Trg Terazije jedan je od centralnih gradskih prostora, a naziv Terazije, koji se nekada odnosio na kulu turskog vodovoda, sigurno je najpoznatiji beogradski pojam.

Foto: Fun Factory - Trg Terazije

Knez Mihajlova ulica glavna je pješačka ulica i srce čitavog Beograda. Spaja tvrđavu Kalemegdan i Trg Republike. Uvijek puna života, ispunjena trgovinama, kafićima i restoranima, Knez Mihajlova je najbolje mjesto ako želite osjetiti puls Beograda i diviti se različitim građevinskim stilovima.

Foto: Fun Factory - Knez Mihajlova ulica

Trg republike u Starom Gradu jedan je od glavnih trgova u Beogradu. Beograđani ga nazivaju i kod konja zbog kipa Mihaila Obrenovića. Na trgu se nalaze i neke druge važne znamenitosti kao što su Narodno kazalište i Nacionalni muzej.

Foto: Fun Factory - Trg Republike

Tvrđava Kalemegdan nalazi se u Starom Gradu i riječ je o najposjećenijoj znamenitosti u Beogradu. Gotovo je nemoguće doći u Beograd, a ne prošetati se Kalemegdanskom tvrđavom sa koje se pruža najljepši pogled na ušće Save u Dunav. Prostor je podeljen na Mali i Veliki park, a na njegovoj površini nalaze se građevine od velikog povijesnog značaja. Prostrane zelene površine sa velikim brojem drveća, klupa i skulptura, predstavljaju savršeno mjesto za odmor i laganu šetnju tijekom vikenda. Ono što može upotpuniti vaš boravak na tvrđavi je posjeta nekim od znamenitosti koje su ovdje smještene. Glavni simbol nalazi se upravo na ovom mjestu, kip Pobjednik, koji predstavlja remek-djelo Meštrovićevog stvaralaštva, ali i obilježje Beograda. Od tuda se pruža i najljepši pogled na rijeke i Novi Beograd, i idealno je mjesto za fotografiranje budući da je tijekom zalsaka sunca prizor gotovo nestvaran.

Foto: Fun Factory - Grupna fotografija na Kalemegdanu

Foto: Fun Factory - Razgled grada s lokalnim vodičem

U blizini se nalazi i Skadarlija, starinska ulica isključivo za pješake i jedna od najpoznatijih znamenitosti u Beogradu. Skadarlija je najbolji prikaz duha Starog Beograda, a danas je mjesto s nizom tradicionalnih restorana, u kojima ćete lokalne specijalitete nerijetko kušati uz narodnu glazbu iz instrumenata uličnih svirača i zabavljača koje angažiraju najpoznatiji lokali. 

Foto: Fun Factory - Restoran Tri Šešira na Skadarliji

Gdje ćete za Novu?

Imajte spreman odgovor - prijavite se na najluđe putovanje u godini - Beograd Nova Godina 2023!

 

 

 

Povezano