Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Krenite na Istok - Beograd

Dosta ti je sličnih europskih prijestolnica? 

Osuđeni smo na istu sudbinu - H&M, McDonalds, i Starbucks, a željni kulture i raznolikosti. Globalizacija je neizbježna osobina 21. stoljeća. Kreni na istok!

Pariz, London, Rim su tako passé. Skrenite lijevo od Beča i pustite Dunav da vas odveze do Beograda, povijesnog središta Istoka i Zapada. Prošetajte oko beogradske tvrđave koja potječe iz 3. stoljeća prije Krista, pod kojom, kako kažu glasine, leži Atilla. Na ovom području možete uživati u lijepim šetalištima i zapanjujućim slikama Save kako se ulijeva u Dunav, Victorovom kipu, rimskom bunaru (austrijskom nasljeđu), Zindanovim vratima (turska baština), posjetititi Vojni muzej i Galeriju Prirodoslovnog muzeja. U neposrednoj blizini nalazi se beogradski planetarij i veličanstveni zoološki vrt! Povrh svega toga ispod ovog veličanstvenog grada nalazi se labirint misterija, podzemnih hodnika i katakombi koje možete posjetiti. Beat that London!

 

 

Ako još niste čuli za Nikolu Tesla (a sumnjamo), Muzej Nikole Tesle je nezaobilazan. Saznajte sve o osobi kojoj možete zahvaliti za izmjeničnu struju, to jest svu električnu opremu bez koje ne možete zamisliti život danas. Tesla je također izumitelj radio valova, daljinskog upravljanja, radara i bio je prvi koji spominje mogućnost bežične komunikacije, stoga činjenicu da smo blagoslovljeni s Wi-Fi signalom možemo zahvaliti ovom velikom vizionaru prošlog stoljeća. Da je živio dulje, možda biste imali još jedan način putovanja u Beograd - stroj za teleportaciju.

 

 

Baš kao i Beograd, tradicionalna beogradska hrana kombinira i nudi najbolje od oba svijeta, zapada i istoka. Osobni dodir kuhara iz Beograda koji pridonose takvim jelima očitava se u organskim sastojcima koji se uzgajaju na pašnjacima, a Srbija obiluje njima. U samom srcu Beograda, četvrti Skadarlija, oduševit će vas izbor poznatih restorana i vrhunskih specijaliteta, bez obzira na sezonu. Pokušajte zamisliti nebeski okus pikantnog mesa, serviranog u tradicionalnim glinenim posudama, svaki zalogaj obogaćen komadićima paprike s domaćim vrhnjem uz gutljaj tradicionalne rakije šljivovice.

 

Nakon svih ovih dnevnih aktivnosti, pripremite se za nezaboravan noćni provod. Kladimo se da ste čuli za beogradski noćni život. Okrug Sava Mala nudi razne klubove za fenomenalan provod, a beogradski splavovi će vam ostati u sjećanju još dugo nakon prve posjete. Uživajte u raznovrsnoj glazbi uživo, trubačima i nevjerojatnoj atmosferi koju nudi ovaj grad koji nikad ne spava.

Ne propustite iduće putovanje u Beograd, sve detalje ćete naći na sljedećem linku - https://funfactory.hr/putovanja/beograd

Povezano